Bank of America, cea mai mare bancă americană, şi-a reorganizat conducerea executivă

Bank of America, cea mai mare bancă americană, a anunţat o reorganizare de amploare care include plecarea a doi directori executivi, după ce acţiunile grupului au pierdut în acest an aproape jumătate din valoare.

175 afișări
Imaginea articolului Bank of America, cea mai mare bancă americană, şi-a reorganizat conducerea executivă

Bank of America, cea mai mare bancă americană, şi-a reorganizat conducerea executivă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Banca a anunţat că directorul diviziei de consumer banking, Joe Price, şi şefa băncii de investiţii şi wealth management, Sallie Krawcheck, au părăsit compania.

Price a fost anterior director financiar executiv al Bank of America, iar Krawcheck a fost director financiar executiv la Citigroup, şefă la casa de brokeraj Smith Barney şi este considerată de unii drept cea mai puternică femeie din industria financiară.

Directorul general al Bank of America, Brian Moynihan, i-a numit pe directorul diviziei de servicii bancare comerciale, David Darnell, şi pe şeful pe investment banking, Tom Montag, fost director la Goldman Sachs, drept directori operaţionali executivi.

Un purtător de cuvânt al băncii a arătat că niciunul dintre directorii executivi implicaţi în reorganizare nu este disponibil pentru comentarii.

Investitorii nu au părut convinşi că reorganizarea demonstrează că Moynihan conduce autoritar compania, care se luptă cu un val de procese în justiţie şi are încă pierderi mari pe piaţa creditelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici