Bank of America va concedia până la 35.000 de angajaţi

Bank of America a anunţat, joi, că va reduce personalul cu 30.000-35.000 de locuri de muncă în următorii trei ani, decizie care reflectă preluarea Merrill Lynch şi reducerea activităţii instituţiei financiare, din cauza recesiunii.

13 afișări
Imaginea articolului Bank of America va concedia până la 35.000 de angajaţi

Bank of America va concedia până la 35.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Concedierile ar putea afecta, astfel, până la 11,4% din numărul total de angajaţi ai celor două bănci, respectiv 308.000, iar măsura ar trebui să reducă cheltuielile Bank of America cu şapte miliarde de dolari pe an.

Reducerea numărului de locuri de muncă va avea loc în cadrul ambelor companii, va afecta toate segmentele de activitate şi reflectă, parţial, "mediul economic dificil, care reduce nivelul de activitate", se arată într-un comunicat al Bank of America.

Merrill Lynch, una dintre cele mai prestigioase instituţii financiare de pe Wall Street, a fost de acord, în septembrie, cu numai o oră înainte de anuţarea falimentului Lehman Brothers, să fie preluată de Bank of America.

Merrill era considerată "următoarea pe listă" după falimentele Bear Stearns şi Lehman Brothers, deoarece se regăsea într-o situaţie financiară şi operaţională similară.

Bank of America are circa 247.000 de angajaţi, iar Merrill Lynch asigură 61.000 de locuri de muncă. Fuziunea dintre cele două banci, care evaluează Merrill la 20,5 miliarde de dolari, se va finaliza la 1 ianuarie 2009, iar conglomeratul rezultat va fi cea mai mare instituţie financiară americană, după active.

Instituţiile financiare din SUA au anunţat 250.000 de concedieri în acest an, pe măsura ce au adunat pierderi financiare din ce în ce mai mari din cauza crizei creditelor ipotecare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici