Bank of America va plăti 410 milioane dolari pentru a evita procese grele cu clienţii păgubiţi

Bank of America, cea mai mare bancă americană după active, a încheiat o înţelegere de 410 milioane de dolari pentru a evita procese cu numeroşi clienţi care acuză instituţia de credit că a perceput comisioane excesive de overdraft prin "practici înşelătoare", transmite Bloomberg.

28 afișări
Imaginea articolului Bank of America va plăti 410 milioane dolari pentru a evita procese grele cu clienţii păgubiţi

Bank of America va plăti 410 milioane dolari pentru a evita procese grele cu clienţii păgubiţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procesele comune din SUA privind overdraftul au fost unificate în 2009 într-o instanţă federală din Miami, clienţii acuzând 12 bănci de încălcarea contractului, înşelăciune şi camătă (dobânzi exagerate). Printre instituţiile acuzate se numără Citigroup, JPMorgan Chase şi Wells Fargo.

Un client din Miami a descris, în plângerea împotriva Bank of America, că a deschis un cont în anul 2000 după ce a văzut spoturi publicitare. El susţine că banca l-a făcut să creadă că are mai mulţi bani în cont decât avea în realitate, şi că instituţia de credit i-a debitat banii astfel încât să perceapă comisioane de overdraft cât mai ridicate.

"Banca transmite intenţionat către clienţi informaţii false sau inexacte privind balanţa contului bancar, înşelând clienţii să efectueze tranzacţii suplimentare care, în final, generează comisioane de overdraft pentur bancă", potrivit avocaţilor care repezintă păgubiţii.

Astfel, banca a încheiat o înţelegere cu clienţii pentru a nu ajunge în instanţă, convenind să plătească 410 milioane de dolari pentru a-i convinge pe reclamanţi să renunţe la acuzaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici