Bank of America vrea să ramburseze 45 de miliarde de dolari către guvernul SUA

Bank of America, cea mai mare bancă din SUA, vrea să ramburseze fonduri de 45 miliarde de dolari către Trezoreria americană, cu scopul de a elimina datoriile create de ajutoarele de stat încasate, iar decizia va fi susţinută inclusiv prin majorări de capital, potrivit Financial Times.

19 afișări
Imaginea articolului Bank of America vrea să ramburseze 45 de miliarde de dolari către guvernul SUA

Bank of America vrea să ramburseze 45 de miliarde de dolari către guvernul SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bank of America este pe cale de a obţine majorări de capital în valoare totală de peste 35 de miliarde de dolari până la sfârşitul lunii septembrie, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate de FT.

Banca a anunţat, marţi, că a obţinut o majorare de capital de 13,47 miliarde de dolari în urma unei emisiuni de acţiuni, reuşind să încheie o etapă importantă spre obiectivul indicat de guvernul SUA în urma testelor de stress derulate în sistemul bancar. Bank of America trebuie să obţină capital de 33,9 miliarde de dolari pentru a atinge criteriile impuse de guvern.

Anterior, instituţia a vândut participaţia pe care o deţinea la China Construction Bank, una dintre cele mai mari bănci chineze, pentru 7,3 miliarde de dolari.

Totodată, Bank of America negociază vânzarea unor active care nu au legătură cu activitatea de bază, scrie FT.

Conducerea instituţiei consideră că poate obţine până la şapte miliarde de dolari, după taxe, din vânzarea mai multor companii din grup.

În plus, Bank of America ar putea converti acţiuni cu drept preferenţial în capital, cumulând alte nouă miliarde de dolari, şi poate obţine încă două miliarde de dolari din câştiguri obţinute în urma amânării plăţii unor taxe.

Băncile americane Goldman Sachs, JPMorgan Chase şi Morgan Stanley vor să ramburseze fonduri totale de 45 de miliarde de dolari din sprijinul primit de la guvernul SUA, potrivit informaţiilor apărute în această săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici