Barclays vrea să mute 4.000 de posturi în afara Marii Britanii, pentru a reduce costurile

Barclays vrea să mute până în anul 2015 aproximativ 4.000 de locuri de muncă în afara Marii Britanii, către zone unde costurile sunt mai reduse, pentu a economsi 250 milioane lire steline, a declaat un executv al grupului britanic.

172 afișări
Imaginea articolului Barclays vrea să mute 4.000 de posturi în afara Marii Britanii, pentru a reduce costurile

Barclays vrea să mute 4.000 de posturi în afara Marii Britanii, pentru a reduce costurile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Banca a transferat deja 2.000 de posturi în perioada 2011-2012, principalele zone afectate fiind administraţia şi departamentul IT, potrivit unei prezentări a lui Eric Bommensath, director general al diviziei de corporate şi investment banking, potrivit Bloomberg.

El nu a precizat unde sunt transferate locurile de muncă.

"Vom avea o prezenţă mai ridicată offshore, cât şi prin outsourcing, ceea ce ne aduce în linie cu alte bănci. A avea mai puţini angajaţi în locaţii cu costuri ridicate ne va ajuta să gestionăm capacitatea suplimentară de spaţii de birouri, generând noi economii", a afirmat executivul Barclays, a treia bancă britanică după capitalizare.

Banca încearcă să reducă cheltuielile prin reducerea apaatului administrativ. Barclays a înregistrat în aprile un provizion de 514 milioane lire sterline, după ce a închis numeroase sucursale din Europa şi a redus numărul angajaţilor din Europa şi Asia.

Rata şomajului din Marea Britanie este de 7,8%, cu 2,5 milioane de persoane fără loc de muncă, potrivit celor mai recente date oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici