Băsescu crede că băncile defavorizează agricultorii

Preşedintele Traian Băsescu consideră că băncile au o poziţie în defavoarea agricultorilor pentru că, deşi nu există riscul să piardă banii, nu le acordă credite pentru accesarea fondurilor europene.

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu crede că băncile defavorizează agricultorii

Băsescu crede că băncile defavorizează agricultorii (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

El a făcut declaraţia, duminică, într-o emisiune a postului public de televiziune, transmisă de la Indagra, expoziţie internaţională de echipamente şi produse din domeniul agriculturii şi zootehniei organizată la Romexpo.

"În momentul de faţă, eu consider că băncile au o poziţie în defavoarea beneficiarului din agricultură. Nu au nicio justificare, pentru că Guvernul a intervenit prin fondul de garantare. Nu au niciun risc să piardă banii. Va trebui să mai avem o ultimă discuţie cu băncile, să înţelegem foarte bine: vor să fie bănci în sistemul bancar românesc sau au cumva în vedere o frânare a dezvoltării României. Trebuie să ne spună deschis", a declarat Traian Băsescu.

El a apreciat că România are nevoie de o bancă agricolă, dar că "probabil" Guvernul va spijini CEC pentru a suplini lipsa unei astfel de instituţii de credit.

"Este necesară. Deocamdată Guvernul a optat să susţină CEC, să substituie lipsa unei bănci agricole. Probabil CEC, care va rămâne bancă de stat, pentru că ne-a ieşit din cap în sfârşit faptul că trebuie să privatizăm tot, va fi sprijinit de Guvern să dezvolte şi o activitate puternică pentru agricultură", a mai spus Băsescu.

Şeful statului s-a aflat în vizită la complexul expoziţional Romexpo, unde a vizitat târgul de turism şi expoziţia internaţională de echipamente şi produse din domeniul agriculturii şi zootehniei Indagra Farm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici