Băsescu: Despre economie vorbesc oameni care dezinformează pentru a-şi rezolva interesele meschine

Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat, joi, pe investitorii străini să se implice mai mult în explicarea realităţilor economice, spunând că sunt substituiţi la televiziuni "de tot soiul de neaveniţi care îşi apără un business mărunt cu găini sau măcelării".

25 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Despre economie vorbesc oameni care dezinformează pentru a-şi rezolva interesele meschine

Băsescu: Despre economie vorbesc oameni care dezinformează pentru a-şi rezolva interesele meschine (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am un singur regret privind în sală că cei care vorbesc despre economie la televiziunile din România nu sunt în sală şi sunteţi substituiţi în abordări de tot soiul de neaveniţi, din politică şi din economie", a declarat Traian Băsescu, la o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini.

El a mai spus că unul dintre lucrurile de mare ajutor pe care reprezentanţii asociaţiei l-ar putea face ar fi să se implice mai mult în explicarea realităţilor economice.

"Sunt convins că s-ar atinge un obiectiv esenţial dacă dumneavoastră aţi fi purtătorii de mesaje economice şi nu cei care nu ştiu despre ce vorbesc dar au o treabă de făcut la televizor. Avantajul ar fi că populaţia ar redeveni optimistă, ar vedea profesionişti vorbind despre economie şi soluţiile lor şi nu neaveniţi care-şi apără un business mărunt fie că e cu găini, fie că e cu măcelăria", a mai spus şeful statului, menţionând că este doar o sugestie.

El a adăugat că despre economia României vorbesc oameni care "dezinformează populaţia pentru a-şi rezolva meschinele lor bătălii politice sau meschinele interese legate de o afacere mai mică sau mai mare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici