Băsescu: Economic, trimestrul al treilea al acestui an a fost unul foarte prost

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi noapte, la B1TV, că trimestrul al treilea al acestui an a fost unul foarte prost, reiterând prognoza potrivit căreia economia României îşi va relua creşterea, una timidă, în trimestrul al doilea al anului viitor.

45 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Economic, trimestrul al treilea al acestui an a fost unul foarte prost

Băsescu: Economic, trimestrul al treilea al acestui an a fost unul foarte prost (Imagine: Mediafax Foto/Andreea Balaurea)

"Trimestrul al treilea al acestui an încă este un trimestru foarte prost. (În, n.r.) Trimestrul IV vom avea creştere negativă, dar mult mai mică. În trimestrul II al anului viitor, după evaluările pe care mi le-au exprimat specialiştii, cu argumente convingătoare, ne reluăm creşterea economică, o creştere economică timidă, de unu sau doi la sută, în aşa fel încât vom ieşi pe total an cu o creştere de unu la sută. Dar ne vom relua creşterea economică în trimestrul doi al anului viitor", a anunţat Traian Băsescu.

Şeful statului a ţinut să mai precizeze că Germania şi Franţa nu au ieşit din recesiune, "ci au trecut de la minus 6,4 în primul trimestru la minus 5,9 în trimestrul al doilea".

CNP estima, la sfârşitul lunii septembrie, că în trimestrul al treilea al acestui an, în serie ajustată, economia va raporta cea mai semnificativă scădere, respectiv 9,2 la sută, iar în ultimul trimestru declinul se va tempera la 7,3 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici