Băsescu: Guvernul, învestit sau interimar, va decide, dacă nu vin tranşele, unde nu va face plăţile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la RRA, că în contextul în care România nu primeşte banii de la FMI şi UE, orice Guvern, fie învestit, fie interimar, va trebui să decidă "unde nu face plăţile", adică fie să nu plătească integral salariile şi pensiile, fie să nu plătească investiţiile

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Guvernul, învestit sau interimar, va decide, dacă nu vin tranşele, unde nu va face plăţile

Băsescu: Guvernul, învestit sau interimar, va decide, dacă nu vin tranşele, unde nu va face plăţile (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Riscul iminent legat de plata salariilor şi pensiilor este din decembrie, a spus Băsescu, referindu-se la persepctiva în care FMI şi UE nu livrează banii din tranşele de împrumut din cauza lipsei unui Guvern.

El a spus că, în acest context, orice Guvern, fie învestit de Parlament, fie interimar, va trebui să decidă "unde nu face plăţile", adică fie nu se plătesc integral salariile şi pensiile, fie nu se plătesc investiţiile".

Băsescu a spus că, astfel, se dovedeşte că adoptarea moţiunii a fost o eroare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că FMI şi-a amânat misiunea de evaluare a României în absenţa unui guvern în deplinătatea capacităţii de exercitare a funcţiei la Bucureşti, dar a adăugat că România va primi săptămâna viitoare o tranşă de 300 de milioane de dolari.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici