Băsescu îndeamnă Guvernul să ajute mediul de afaceri

Preşedintele Traian Băsescu a remarcat, luni, că în România sunt 200 de taxe şi a îndemnat Guvernul să se aplece de urgenţă asupra oportunităţii de a ajuta mediul de afaceri, apreciind că apropiata modificare a Codului Fiscal ar putea fi o bună ocazie în acest sens.

7 afișări
Imaginea articolului Băsescu îndeamnă Guvernul să ajute mediul de afaceri

Băsescu îndeamnă Guvernul să ajute mediul de afaceri (Imagine: Mediafax Foto)

"Putem ajuta sectorul de afaceri şi în special IMM-urile, prin reducerea birocraţiei. Statul român percepe peste 200 de taxe şi impozite, multe dintre ele aducând venituri puţine statului, dar implicând multe costuri atât pentru administraţia publică, cât şi pentru contribuabili. În plus, România şi-a asumat, alături de partenerii europeni, obiectivul de a reduce cu 20% costurile administrative impuse IMM-urilor.

Este decizia la care noi am participat în Consilul European din decembrie 2008. Îndemn guvernul să se aplece cu urgenţă asupra acestor oportunităţi de a oferi un ajutor rapid mediului de afaceri şi de a reduce costurile administraţiei publice, prin simplificarea sistemului de taxe şi impozite. O bună ocazie ar fi apropiata modificare a Codului Fiscal", a spus Băsescu.

Citeşte şi:

Băsescu: Criza economică e un risc dar şi o şansă

Băsescu îndeamnă Guvernul să ajute mediul de afaceri

Băsescu: Cer Guvernului adoptarea urgentă a reformei sistemului sanitar

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici