Băsescu, întrebat cum se face turism fără autostrăzi: E un clişeu, 70% din turism se face cu avionul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, întrebat cum pot veni turiştii străini în România dacă nu ezistă autostrăzi şi drumuri bune, că întrebarea se referă la "o realitate, dar transformată în clişeu", în condiţiile în care "70% din turism se face cu avionul".

172 afișări
Imaginea articolului Băsescu, întrebat cum se face turism fără autostrăzi: E un clişeu, 70% din turism se face cu avionul

Băsescu, întrebat cum se face turism fără autostrăzi: E un clişeu, 70% din turism se face cu avionul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Băsescu i-a criticat, fără a da nume, pe cei care apar la televizor şi spun că le este ruşine de faptul că trăiesc în această ţară. El a spus că imaginea României trebuie schimbată, inclusiv pentru cei care fac astfel de afirmaţii. Preşedintele a spus că acestă schimbare se poate face inclusiv prin prezentarea obiceiurilor naţionale, a costumelor populare şi a tradiţiilor româneşti, care, în opinia lui Traian Băsescu sunt foarte frumoase şi trebuie cunoscute de toţi românii şi de turiştii străini.

Moderatorul a întrebat cum pot însă veni în România turiştii străini, pentru a cunoaşte tradiţiile, în condiţiile în care nu există autostrăzi şi drumuri bune. Băsescu a răspuns că întrebarea conţine un clişeu, iar moderatorul a spus că, totuşi, este vorba despre o realitate incontestabilă. Preşedintele a precizat că este "o realitate, transformată în clişeu". El a adăugat că "70% din turism se face cu avionul", precizând că este vorba despre situaţii în care grupuri de turişti sunt transportaţi cu avionul, apoi îmbarcaţi în autocare şi duşi către diverse destinaţii.

El a spus că s-a întâlnit de multe ori cu turişti străini în România şi că aceştia s-au arătat extrem de încântaţi de ţara noastră. "Lângă mine este un loc unde turişti străini vin şi servesc masa", a spus Băsescu, menţionând că merge împreună cu soţia pentru a vedea cum se simt de fapt aceşti turişti în România. Preşedintele a menţionat că, foarte des, este recunoscut de aceşti turişti străini, care se arată, indiferent de statul din care provin, "extrem de încântaţi" de vacanţa pe care o petrec în ţara noastră.

Referitor la problema autostrăzilor, Băsescu a mai spus că este o minciună modul în care este difuzată declaraţia pe care a făcut-o pe vremea în care era ministru al transportuirlor, legată de prioritatea privind construcţia de autostrăzi în România. El a ţinut să explice că ţara se afla, la acea vreme, în 1997, aproape în incapacitate de plată, iar cu banii pe care îi avea la dispoziţie, s-ar fi putut construi maximum 20 de kilometri de autostradă, în condiţiile în care drumurile existente erau extrem de proaste. El a menţionat că, în acele condiţii, a preferat reablitatrea a 14.000 de kilometri de drumuri, cum ar fi Nădlac-Sibiu-Piteşti, sau Bucureşti-Slobozia-Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici