Băsescu: Investiţiile Ford la Craiova vor continua şi nu vor fi sistate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, după întâlnirea cu reprezentanţii conducerii Ford, că investiţiile producătorului american la fabrica de la Craiova vor continua conform programului şi nu se pune problema sistării lor.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Investiţiile Ford la Craiova vor continua şi nu vor fi sistate

Băsescu: Investiţiile Ford la Craiova vor continua şi nu vor fi sistate

Şeful statului a declarat, luni seară, după o întâlnire cu reprezentanţii companiei Ford, la care au participat şi reprezentanţii sindicatelor, că a ajuns la Craiova pentru a se interesa dacă programul investiţional al producătorului american va continua.

El apreciază că între sindicat şi management "trebuie să existe un parteneriat pentru ca această investiţie să meargă mai departe".

Preşedintele Băsescu susţine că investiţia Ford va continua cu costuri ridicate, întrucât, în contextul crizei economice mondiale, condiţiile de creditare vor fi mai aspre.

"Ce este de observat, pentru că aici nu discutăm de o mică investiţie, această investiţie continuă în condiţii de creditare noi, cu un credit mai scump. De aceea am vrut să mă întâlnesc şi cu sindicatele şi m-a bucurat poziţia lor că vor fi partenerii managerilor pentru ca primele maşini să iasă de la Ford Craiova în a doua parte a anului viitor, ceea ce sunt convins că se va întâmpla", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului susţine că Guvernul trebuie să ducă la capăt obligaţiile pe care şi le-a asumat faţă de Ford.

"În acelaşi timp, problema rezolvării obligaţiilor pe care şi le-a asumat Guvernul României este un subiect în atenţia managementului, dar şi în atenţia Guvernului, îmbunătăţirea infrastructurii feroviare, rutiere, lucruri care trebuie făcute", a mai spus preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a mai afirmat că semnalul pe care conducerea Ford l-a dat la întâlnirea de luni seară este unul pozitiv.

"Concluzie: Investiţia merge înainte, iar anul viitor, în a doua parte, vom avea prima maşină Ford la Craiova, lucru pentru care mulţumesc investitorilor şi Ford. Semnalul de la Ford e pozitiv. Investiţia merge înainte şi primele maşini vor ieşi în a doua parte a anului viitor, aşa cum a fost convenit cu Guvernul român", a afirmat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici