Băsescu, la întâlnirea cu delegaţia FMI: Am luat măsuri dificile în timpul campaniei prezidenţiale

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, reprezentanţilor FMI, că România nu a ţinut cont de perioada electorală şi a luat decizii dificile pentru a nu-şi pune sub semnul întrebării seriozitatea în relaţia cu UE şi FMI.

25 afișări
Imaginea articolului Băsescu, la întâlnirea cu delegaţia FMI: Am luat măsuri dificile în timpul campaniei prezidenţiale

Băsescu, la întâlnirea cu delegaţia FMI: Am luat măsuri dificile în timpul campaniei prezidenţiale (Imagine arhivă: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vă mulţumesc foarte mult că ne vizitaţi în decembrie, a fost o vizită mai mult sau mai puţin aşteptată. Cunosc deja o parte din concluziile dumneavoastră, dar voi fi bucuros să aflu direct de la dumneavoastră ce este necesar să facem în perioada următoare. Oricum, cred că suntem una dintre ţările care nu au ţinut cont de perioada alegerilor şi am luat măsuri dificile în timpul campaniei prezidenţiale, ceea ce a constituit o surpriză pentru toată lumea şi a fost în acelaşi timp decizia mea de a nu pune sub semnul întrebării seriozitatea României în relaţia cu Uniunea Europeană şi FMI, pentru a demonstra că suntem persoane de încredere", a declarat Băsescu.

El a adăugat că a susţinut guvernul în a implementa obligaţiile asumate în relaţia cu FMI pentru a începe procesul de modernizare a statului.

La rândul său, Paul Thomson, fost negociator-şef al FMI pentru România, a declarat că este bucuros să poată asista România "în provocarea generată de criza globală".

"Suntem foarte mulţumiţi că, în ciuda perioadei politice pe care aţi traversat-o, România este în grafic în privinţa îndeplinirii angajamentelor", a spus Thomson.

Premierul interimar Emil Boc şi miniştrii s-au întâlnit, miercuri, după şedinţa de guvern, cu membrii misiunii Fondului Monetar Internaţional, la finalul discuţiilor avute de experţii Fondului cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor privind proiectul de buget pentru anul viitor.

Boc le-a spus experţilor FMI că ultimele analize guvernamentale relevă că România se va încadra în ţinta de deficit bugetar stabilită pentru 2009, de 7,3% din PIB, şi i-a asigurat că Executivul va aplica şi anul viitor măsuri "sănătoase" pentru funcţionarea sistemului public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici