Băsescu: Negocierile pentru un nou acord cu FMI, BM şi CE vor începe în ianuarie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că negocierile pentru un nou acord cu FMI, Banca Mondială şi UE vor începe în ianuarie, urmând ca, în cazul în care se va ajunge la o formă convenabilă, acesta să vină în continuarea actualului acord, care se încheie în aprilie 2011.

36 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Negocierile pentru un nou acord cu FMI, BM şi CE vor începe în ianuarie

Băsescu: Negocierile pentru un nou acord cu FMI, BM şi CE vor începe în ianuarie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu vă pot da detalii, dar vă pot spune că, în baza acordului majorităţii, vom începe negocierile pentru un nou acord cu FMI, BM şi UE în luna ianuarie în aşa fel înct, în cazul în care vom ajunge la o formă convenabilă României, acordul să intre în vigoare în continuarea celui care se termină în luna aprilie, dacă, prin îndeplinirea condiţionalităţilor, acordul va fi dus până în luna aprilie", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că este optimist că România va duce la îndeplinire acordul actual prin îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor.

Şeful statului a făcut declaraţiile la finalul consultărilor care au avut loc, marţi, la Cotroceni, cu reprezentanţii arcului guvernamental.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici