Băsescu nu va mai susţine băncile până când nu vor coborî "batjocura din zona dobânzilor"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, în Balta Mare a Brăilei, că băncile nu vor mai avea un susţinător în persoana sa până când acestea nu vor relua creditarea şi nu vor coborî "batjocura din zona dobânzilor".

11 afișări
Imaginea articolului Băsescu nu va mai susţine băncile până când nu vor coborî "batjocura din zona dobânzilor"

Băsescu nu va mai susţine băncile până când nu vor coborî "batjocura din zona dobânzilor"

Băsescu le-a spus celor prezenţi la manifestările prilejuite de "Ziua Câmpului" că s-a întâlnit, recent, cu reprezentanţii instituţiilor bancare.

El a adăugat că nu va mai susţine băncile până când acestea nu vor relua creditarea şi nu vor coboarî "batjocura din zona dobânzilor".

"În mine nu mai au un susţinător până nu încep să se mişte, nu reiau creditarea şi nu coboară batjocura din zona dobânzilor", a spus şeful statului.

Preşedintele s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii BNR şi ai celor mai importante bănci. Întrevederea a durat o oră şi 15 minute.

Ulterior, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, preşedintele arăta că, la întâlnirea cu reprezentanţii mediului bancar, a transmis că Guvernul şi-a îndeplinit obligaţiile şi că e timpul ca şi bancherii să răspundă pozitiv, precizând că întrevederea nu viza decizii, pentru că nu cu el iau băncile decizii.

Băsescu declara, miercuri seară, la TVR1, referindu-se la întâlnirea cu reprezentanţii mediului bancar, că reacţia băncilor nu este mulţumitoare şi o consideră incorectă, menţionând că aşteaptă din partea acestora "dinamism şi curaj" şi că le reproşează în primul rând dobânzile mari. Pe de altă parte, preşedintele afirma că băncile-mamă au avut un comportament "foarte corect" faţă de sistemul bancar românesc, menţinând liniile de credit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici