Băsescu: Unii comisari UE au făcut declaraţii iresponsabile despre prăbuşirea Zonei Euro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că unii comisari europeni au făcut declaraţii iresponsabile, înainte de Consiliulul European din iarnă, privind riscul de prăbuşirea a Zonei Euro, el acuzând faptul că aceste afirmaţii au contribuit la creşterea dobânzilor pentru statele UE.

194 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Unii comisari UE au făcut declaraţii iresponsabile despre prăbuşirea Zonei Euro

Băsescu: Unii comisari UE au făcut declaraţii iresponsabile despre prăbuşirea Zonei Euro (Imagine: Shutterstock)

"Eu sunt unul dintre politicienii pe care nu i-aţi auzit vorbind despre prăbuşirea Zonei Euro. În schimb, am auzit analişti - ei sunt nevinovaţi, nu trebuie blamaţi - dar mai grav, am auzit comisari ai Uniunii Europene spunând «Dacă pe 9 decembrie nu facem ce trebuie, prăbuşirea este iminentă». Numărau ca la lansarea rachetelor: «Mai avem nouă zile, mai avem opt zile, mai avem şapte zile»", a spus Băsescu.

El a respins, răspunzând unei întrebări, ipoteza ca aceste declaraţii să fi fost, de fapt, presiuni pentru încheierea unui acord între liderii statelor din UE. "Cum credeţi că un comisar poate presa acest conclav de şefi de stat şi de guvern (Consiliul European, n.r.)? Hai să fim oameni serioşi, nu puteau să exercite presiuni", a spus preşedintele.

Şeful statului a acuzat lipsa de responsabilitate a unor astfel de declaraţii.

"Eu nu cred că Zona euro se va putea prăbuşi", a spus Băsescu.

El a spus că România îşi menţine obiectivul de intrare în Zona Euro în 2015.

"În calitate de membru al Consiliului European, (...) declaraţiile unor comisari europeni cu prăbuşirea Euro pe data de 9 (decembrie, n.r.) (...) le consider iresponsabile şi au ajutat la creşterea dobânzilor pentru statele Uniunii Europene", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici