Băsescu: Am cerut statelor UE să analizeze dacă noi putem ratifica acordul înainte de a intra în Euro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a transmis cancelariilor din UE, prin ambasadori, solicitarea de a se analiza posibilitatea ca România sau statele non-euro să ratifice acordul interguvernamental prin Constituţie înainte de intrarea în Zona Euro, şi nu până la 31 decembrie 2012.

303 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am cerut statelor UE să analizeze dacă noi putem ratifica acordul înainte de a intra în Euro

Băsescu: Am cerut statelor UE să analizeze dacă noi putem ratifica acordul înainte de a intra în Euro (Imagine: Shutterstock)

Şeful statului a spus că în urma discuţiilor recente cu partidele a înţeles că acestea sunt de acord cu tratatul interguvernamental, dar au pus prea multe condiţii pentru ca procesul de ratificare să nu fie precedat de îndelungi negocieri.

Băsescu a spus că, în aceste condiţii, a transmis prin ambasadori cancelariilor din statele UE solicitarea de analizare a posibilităţii ca România sau statele non-euro să ratifice acordul prin Constiuţie înainte de intrarea în Zona Euro.

Şeful statului a spus că a preferat să apeleze la înţelegerea "colegilor" săi, liderii europeni.

El a menţionat că a decis să facă acest apel inclusiv având în vedere că 2012 este an electoral în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici