Băsescu: Vosganian minte cu neruşinare, a refuzat, ca ministru, să-mi arate contractele din energie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că fostul ministru liberal al Finanţelor şi Economiei, Varujan Vosganian, a refuzat să îi prezinte contractele care au fost încheiate cu "băieţii deştepţi din energie", minţind cu neruşinare.

1416 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Vosganian minte cu neruşinare, a refuzat, ca ministru, să-mi arate contractele din energie

Varujan Vosganian (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax foto)

Băsescu l-a acuzat pe fostul ministru Vosganian, într-o intervenţie telefonică la B1TV, că minte cu neruşinare şi că a avut o atitudine "plină de tupeu" în relaţia cu şeful statului.

"Le-am cerut în mod repetat (contractele, n.r.). Mi se spune că sunt contractele făcute. Chiar zilele trecute îl auzeam pe Varujan Vosganian minţind cu neruşinare, au fost făcute pentru prima dată contractele în timpul lui Dan Ioan Popescu, domnul Varujan Vosganian le-a prelungit în 2008 până în 2014 şi domnul Videanu le-a mai prelungit o dată, modificând condiţiile de plată, până în 2018. Deci nu am reuşit. Vosganian a minţit cu neruşinare tot timpul şi a prelungit contractele fără să îmi spună. Vă rog să vă imaginaţi că îi spunea preşedintelui «Nu pot să vă dau contractele, domnule preşedinte, sunt secrete». Îi spunea asta cu tupeu preşedintelui Traian Băsescu", a declarat şeful statului.

El a ţinut să sublinieze că nu s-a declarat învins de băieţii deştepţi din energie.

Băsescu a declarat, joi, la Economist Conferences Bucharest Summit, că, în calitate de şef de stat, nu a reuşit să pună capăt "poveştii celebrilor băieţi deştepţi" din energie, el apreciind că România va primi un sprijin consistent de la Bruxelles pentru rezolvarea acesteia.

"Dar problemele pe care le avem sunt în altă zonă, şi anume în zona pieţelor funcţionale de energie şi aici trebuie să dăm atenţie deosebită liberalizării acestor pieţe. Iar povestea celebrilor băieţi deştepţi este una căreia ca şef de stat nu am reuşit să-i pun capăt, darămite cei care erau la niveluri mai jos", a spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici