BAT va introduce avertismente de sănătate pe 65% din suprafaţa pachetelor de ţigări

British American Tobacco (BAT) anunţă că va elimina de pe pachetele de ţigări informaţiile referitoare la gudron, nicotină şi monoxid de carbon şi va introduce avertismente de sănătate pe 65% din suprafaţa pachetelor, potrivit legii care stabileşte noile condiţii pentru produsele din tutun.

583 afișări
Imaginea articolului BAT va introduce avertismente de sănătate pe 65% din suprafaţa pachetelor de ţigări

BAT va introduce avertismente de sănătate pe 65% din suprafaţa pachetelor de ţigări (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Producţia ţigaretelor în pachetele actuale va fi oprită odată cu intrarea în vigoare a legii, adică în 30 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial, dar acestea se vor mai găsi pe piaţă până la epuizarea stocurilor, dar nu mai târziu de 20 mai 2017.

Potrivit legii adoptate de către Parlament, produsele mentolate vor fi prezente pe piaţă până în luna mai 2020, indiferent dacă mentolul se regăseşte într-o capsulă, în filtru, hârtie sau în amestecul de tutun ori în ambalaj. Produsele cu alte arome decât mentol vor ieşi treptat de pe piaţă în primele luni din 2017, comercializarea lor fiind permisă doar până pe 20 mai 2017.

Astfel, toate ţigările mentolate vor continua să fie disponibile pe piaţa legală, aşa cum s-a întâmplat în toate ţările europene în care a fost deja transpusă Directiva Europeană.

Totodată, BAT precizează că interzicerea aromelor nu se aplică şi produselor din tutun care nu ard. În plus, aceste produse de nouă generaţie vor putea fi folosite în continuare în spaţiile publice închise.

„Introducerea noilor reglementări permite industriei legale a tutunului să îşi planifice procesul de producţie în aşa fel încât să nu existe blocaje care să pună veniturile bugetare în pericol. România pierde deja mai mult de 600 de milioane de euro anual din cauza contrabandei practicate pe piaţa neagră, în ciuda eforturilor comune ale autorităţilor române şi ale industriei tutunului”, au transmis reprezentanţii British American Tobacco România într-un comunicat care vizează clarificări referitoare la legea de transpunere a Directivei Europene a Tutunului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici