BCE a menţinut rata dobânzii de politică monetară la 1%

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut joi rata dobânzii de politică monetară la minimul istoric de 1%, iar pieţele aşteaptă din partea oficialilor instituţiei semnale că măsurile de sprijinire a economiei zonei euro prin lichiditate "multă şi ieftină" vor fi eliminate în curând.

12 afișări
Imaginea articolului BCE a menţinut rata dobânzii de politică monetară la 1%

BCE a menţinut rata dobânzii de politică monetară la 1% (Imagine: Mediafax Foto)

Analiştii anticipează că BCE va menţine dobânda cheie la 1% până la sfârşitul anului viitor, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters.

"Păstrarea dobânzii era subînţeleasă. Aşteptăm lucruri mai interesante în conferinţa de presă", a declarat economistul UniCredit Marco Valli, referindu-se la conferinţa care va fi susţinută în această după-amiază de preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet.

Trichet va prezenta motivele din spatele deciziei de menţinere a dobânzii, iar pieţele speră că oficialul va oferi totodată comentarii care să indice viziunea BCE asupra evoluţiilor economice din zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici