BCE suplimentează fondurile pentru Grecia cu 2 miliarde de euro, la 78,9 miliarde

Banca Centrală Europeană (BCE) a suplimentat, miercuri, fondurile de urgenţă destinate băncilor din Grecia cu 2 miliarde de euro, până la nivelul de 78,9 miliarde euro, anunţă surse citate de Reuters.

160 afișări
Imaginea articolului BCE suplimentează fondurile pentru Grecia cu 2 miliarde de euro, la 78,9 miliarde

BCE suplimentează fondurile pentru Grecia cu 2 miliarde de euro, la 78,9 miliarde (Imagine: Shutterstock)

"Consiliul de conducere al BCE a suplimentat cu 2 miliarde de euro planul de Asistenţă de urgenţă în lichidităţi (emergency liquidity assistance - ELA)", a declarat un oficial din cadrul instituţiei.

Suplimentarea decisă miercuri este cea mai mare din ultimele săptămâni. Săptămâna trecută, băncile din Grecia au beneficiat de o suplimentare a finanţării din partea BCE de 1,4 miliarde de euro.

Cu toate acestea, creditorii europeni au exprimat scepticism în legătură cu perspectivele unui acord rapid cu Grecia în următoarele zile, în contextul în care negocierile cu Atena stagnează de câteva luni.

"De la ultima reuniune a Eurogrupului s-au înregistrat unele progrese în negocieri", a declarat preşedintele instituţiei, Jeroen Dijsselbloem.

"Cu toate acestea, numeroase probleme trebuie soluţionate, este necesară aprofundare, detalii, astfel că nu va exista niciun acord luni. Trebuie să fim realişti", a adăugat Dijsselbloem, referindu-se la viitoarea şedinţă a miniştrilor de Finanţe ai statelor din zona euro.

Guvernul grec condus de premierul de extremă-stânga Alexis Tsipras caută fonduri pentru plata salariilor şi a pensiilor, precum şi pentru achitarea unei rate de aproape 1 miliard de euro către FMI, în prima jumătate a lunii mai.

Miniştrii de Finanţe din zona euro nu au ajuns la un acord pentru deblocarea ajutorului destinat Greciei, în lipsa unui plan complet de reforme din partea autorităţilor de la Atena. Alexis Tsipras a semnalat că ar putea consulta populaţia, prin referendum, dacă să aprobe un acord cu creditorii care nu ar respecta angajamentul din campanie, de a pune capăt austerităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici