BCR elimină unele comisioane privind plăţile electronice

Banca Comercială Română (BCR) a eliminat, miercuri, comisioanele pentru clienţii persoane fizice pentru serviciile de Debit Direct şi Standing Order, pentru a stimula utilizarea plăţilor fără numerar, şi a majorat comisionul de retragere de numerar de la ATM-urile altor bănci, la 0,75% plus 4,5 lei.

20 afișări
Imaginea articolului BCR elimină unele comisioane privind plăţile electronice

BCR elimină unele comisioane privind plăţile electronice (Imagine: Mediafax Foto)

"Încurajăm plăţile direct din cont prin canale alternative. Motivăm clienţii să utilizeze soluţii cât mai rapide, comode şi mai ieftine, permanent disponibile, indiferent de programul de lucru al unităţilor
bancare", a declarat, într-un comunicat, directorul executiv al Direcţiei Dezvoltare Afaceri şi Produse Retail din BCR, Sorin Mititelu.

Banca a redus suma minimă obligatorie pentru deschiderea unui cont curent cu card de debit ataşat VISA Classic, la 50 de lei, euro sau dolari, în funcţie de tipul cardului, precum şi soldul minim al contului curent cu card de debit ataşat pentru cardurile de debit în valută, VISA Classic în euro sau dolari.

Instituţia de credit a menţinut nivelul comisionului de retragere de numerar de la ATM-urile proprii, însă comisionul de retragere de la ATM-urile altor bănci, inclusiv din străinătate, a fost majorat la 0,75% plus 4,5 lei. Utilizarea cardurilor BCR la oricare din ATM-urile băncilor care fac parte din Erste Group are aceleaşi costuri ca în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici