BCR şi Enel România au încheiat o convenţie pentru plata facturilor la bancomate

Banca Comercială Română şi Enel România au încheiat o convenţie în urma căreia clienţii din Banat şi Dobrogea ai instituţiei de credit îşi pot plăti facturile de electricitate la bancomantele BCR.

875 afișări
Imaginea articolului BCR şi Enel România au încheiat o convenţie pentru plata facturilor la bancomate

BCR şi Enel România au încheiat o convenţie pentru plata facturilor la bancomate (Imagine: Mediafax Foto)

"Aceşti clienţi se adaugă celor din Muntenia care îşi puteau plăti deja facturile la electricitate de la ATM. Orice deţinător de card BCR se poate înrola pentru a putea efectua acest tip de plată în reţeaua de ATM-uri BCR", a declarat, într-un comunicat, Igor Zganjer, directorul executiv al direcţiei carduri din cadrul BCR.

Facilitatea ataşată cardurilor de debit BCR a intrat în vigoare la finele lunii iunie.

Clienţii BCR pot plăti facturi la bancomatele băncii pentru circa 160 de furnizori de servicii şi utilităţi de interes naţional sau local, cu care banca are încheiate convenţii.

Astfel, posesorii de card BCR au posibilitatea de a plăti facturile pentru furnizori de telefonie fixă şi mobilă, companii furnizoare de internet, operatori de televiziune prin cablu, societăţi de asigurări, leasing, de apă şi canal, de distribuţie de energie electrică şi gaze.

Banca gestionează peste 430.000 de opţiuni de plată cu cardul a facturilor.

"Dorim să determinăm o mutaţie în cultura bancară, de la numerar la «banii de plastic», plăţile electronice fiind de altfel menirea cardurilor", a afirmat Zganjer.

Numărul tranzacţiilor la ATM-urile BCR a înregistrat o creştere cu aproape 8% la finele lunii martie, comparativ cu perioada similară din 2007, ajungând la aproximativ cinci milioane de operaţiuni.

BCR are o reţea de peste 1.585 de bancomate disponibile şi peste 14.900 de terminale electronice operaţionale la comercianţi.

Banca se plasează pe primul loc în topul naţional de profil, în funcţie de active, valoarea acestora depăşind 17,5 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici