BCR va acorda credite în lei pentru Prima Casă, dispunând de fonduri de 45 milioane euro

Banca Comercială Română a primit o suplimentare de 45 milioane de euro pentru programul Prima Casă, fonduri pe care intenţionează să le acorde clienţilor sub formă de credite în lei, după ce legislaţia privind acest program va permite băncilor completarea şi modificarea ofertelor de finanţare.

441 afișări
Imaginea articolului BCR va acorda credite în lei pentru Prima Casă, dispunând de fonduri de 45 milioane euro

BCR va acorda credite în lei pentru Prima Casă, dispunând de fonduri de 45 milioane euro (Imagine: Mihaela Cojocariu/ Mediafax Foto)

"Numărul cererilor s-a menţinut într-un ritm constant de la începutul anului, astfel că volumul total al solicitărilor de credite depuse a ajuns să depăşească semnificativ suma pe care BCR o mai are la dispoziţie. (...) Opţiunea noastră de a continua creditarea în cadrul Programului Prima Casă în moneda naţională urmează atât recomandările BNR cu privire la încurajarea creditării în lei, cât şi dorinţele clienţilor, ale căror solicitări de creditare în moneda naţională sunt tot mai numeroase, pe fondul unei tot mai mari popularizări a riscului valutar asumat în cazul împrumuturilor în altă monedă decât cea în care realizează venitul", a declarat într-un comunicat şeful departamentului Credite garantate în cadrul BCR, Ioana Mihai.

Banca a acordat, de la începutul programului Prima Casă, circa 30.000 de credite în valoare de 1,2 miliarde euro.

Clienţii care au beneficiat de credite prin programul Prima Casă 4 sunt în general bărbaţi cu vârste între 25 şi 34 de ani, care au contractat împrumuturi pe 30 de ani. Bucureştiul este cea mai activă regiune pentru creditele derulate prin Prima Casă, cu o cotă în creştere de la 36% în prima etapă a programului la 45% în etapa a patra. Următoarele cele mai active judeţe sunt Timiş, Cluj, Iaşi, Constanţa, Braşov şi Sibiu.

Persoanele care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă prin programul Prima Casă 4 trebuie să nu aibă deja o locuinţă sau să aibă maximum una cu suprafaţă utilă sub 50 de metri pătraţi. De asemenea, clienţii trebuie să aibă un avans de minim 5%, iar banca acceptă până la trei coplătitori.

BCR, membră a Erste Group, este cea mai mare bancă din România în funcţie de valoarea activelor, cu peste 16 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici