BCR va derula plăţile şi va administra garanţiile pieţei spot a OPCOM

Banca Comercială Română (BCR) va derula plăţile şi va administra garanţiile pentru PZU (piaţa pentru ziua următoare) a OPCOM, după ce a câştigat licitaţia organizată de operatorul pieţei de energie.

1 afișare
Imaginea articolului BCR va derula plăţile şi va administra garanţiile pieţei spot a OPCOM

BCR va derula plăţile şi va administra garanţiile pieţei spot a OPCOM

Contractul prin care BCR a fost desemnată bancă cont central a platformei OPCOM a fost semnat miercuri, iar furnizarea serviciilor va începe în termen de 60 de zile, au declarat pentru MEDIAFAX surse din industria energetică.

Mecanismul vizează diminuarea riscurilor de tranzacţionare şi de neplată pe platforma OPCOM. În prezent, decontarea este făcută direct, între participanţii la piaţă, şi nu există garanţii de plată.

OPCOM va deveni contraparte pentru participanţii la PZU, conform codului comercial al pieţei en-gros de energie electrică.

Sursele nu au precizat valoarea contractului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici