Becali va cumpăra firma Comaico de la Dumitru Bucşaru

George Becali va achiziţiona de la omul de afaceri Dumitru Bucşaru societatea Comaico, fosta Întreprindere de Sere "30 decembrie", care are în administrare peste 100 hectare de teren, majoritatea situate în apropierea Capitalei, preţul tranzacţiei fiind de circa 9,25 milioane de euro.

456 afișări
Imaginea articolului Becali va cumpăra firma Comaico de la Dumitru Bucşaru

Dumitru Bucşaru (Imagine: Mediafax Foto)

Cei doi oameni de afaceri au semnat încă din primăvara acestui an un precontract, prin care fiecare dintre ei se obligă să vândă, respectiv să cumpere pachetul total de acţiuni al firmei, la un preţ de 9,24 milioane de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate negocierilor.

Dumitru Bucşaru a achiziţionat societatea în urmă cu doi ani de la SIF Muntenia, la un preţ de 62 milioane de lei (echivalentul a 17,6 milioane de euro la acea dată), în baza unui contract prin care se angaja să efectueze plata în mai multe rate, ultima fiind prevăzută pentru luna august 2008.

La acea dată, Comaico avea în administrare mai multe terenuri cu o suprafaţă de aproximativ 120 de hectare, pe majoritatea acestora fiind amplasate sere nefuncţionale.

Astfel, reiese că Bucşaru a plătit pentru un metru pătrat de teren circa 15 euro, ţinând cont de preţul acţiunilor şi terenurile deţinute de Comaico. Până în prezent, preţul terenurilor din localitatea 1 Decembrie (judeţul Ilfov), unde este înregistrată Comaico, a urcat de peste cinci ori şi se tranzacţionează între 70 euro şi 120 de euro, în funcţie de suprafaţă.

Contactat de MEDIAFAX, Bucşaru nu a dorit să comenteze informaţiile, precizând că este o tranzacţie confidenţială şi nu o poate face publică.

Firma Comaico a fost transformată în luna martie 2008 din societate pe acţiuni în societate cu răspundere limitată, Bucşaru deţinând 99,99% din părţile sociale.

Potrivit datelor raportate la Ministerul Economiei şi Finanţelor, firma a înregistrat în 2006 pierderi de 1,37 milioane de lei, la venituri de 1,18 milioane de lei. Activele imobilizate în 2006 se cifrau la 62,27 milioane de lei. În 2005, Comaico a obţinut un profit de 1,6 milioane de lei, la venituri de aproximativ 8,7 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici