Berkshire Hathaway, grupul controlat de Warren Buffett, a renunţat la 21.000 de angajaţi în acest an

Grupul Berkshire Hathaway, controlat de miliardarul american Warren Buffett, a eliminat 21.000 de locuri de muncă de la începutul acestui an, din cauza efectelor recesiunii asupra diviziilor din industria prelucrătoare şi retail, şi are în prezent 225.000 de angajaţi, potrivit Bloomberg.

35 afișări
Imaginea articolului Berkshire Hathaway, grupul controlat de Warren Buffett, a renunţat la 21.000 de angajaţi în acest an

Berkshire Hathaway, grupul controlat de Warren Buffett, a renunţat la 21.000 de angajaţi în acest an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Berkshire Hathaway şi subsidiarele sale au circa 225.000 de angajaţi, cu 8,6% mai puţini faţă de 246.083 la sfârşitul anului trecut, potrivit unor date transmise în această săptămână bursei de la New York.

Informaţiile apar în documente care au legătură cu preluarea companiei feroviare Burlington Northern Santa Fe de către Buffett, tranzacţie de 26 miliarde de dolari.

Contactaţi de Bloomberg, Buffett şi reprezentanţii săi nu au comentat informaţiile.

Berkshire Hathaway este un grup de peste 70 de companii care comercializează o gamă variată de servicii şi produse, de la asigurări auto la tricouri şi îngheţată.

Profiturile din industria prelucrătoare, servicii şi retail au scăzut cu peste 50% în primele nouă luni ale anului, iar Buffett i-a înlocuit pe directorii generali de la două divizii care au înregistrat scăderi puternice ale vânzărilor în timpul recesiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici