Bernanke: Rezerva Federală este pregătită să ia noi măsuri pentru susţinerea redresării economice

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite este pregătită să ia noi măsuri pentru susţinerea redresării economice, trasă în jos de problemele de pe piaţa muncii şi stresul financiar din Europa, a declarat marţi preşedintele instituţiei, Ben Bernanke.

201 afișări
Imaginea articolului Bernanke: Rezerva Federală este pregătită să ia noi măsuri pentru susţinerea redresării economice

Ben Bernanke (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Conducerea băncii centrale va continua să monitorizeze îndeaproape evoluţiile şi este pregătită să ia noi măsuri pentru promovarea redresării economice, concomitent cu menţinerea stabilităţii preţurilor", a afirmat Bernanke.

Având în vedere ritmul lent de creare a locurilor de muncă şi încrederea scăzută a americanilor în economie, Bernanke a cerut congresmenilor să nu reducă prea rapid cheltuielile, în viitorul apropiat, chiar dacă aceştia fac eforturi să limiteze deficitul bugetar pe termen lung.

Şeful Fed a arătat că restrângerea cheltuielilor poate fi o frână puternică pentru economia americană, cea mai mare din lume, care a avansat în primul semestru cu sub 1%, în termeni anuali.

"Un obiectiv important este să evităm măsurile fiscale care pot împiedica refacerea economiei", a spus Bernanke.

El a afirmat că tensiunile financiare din Europa reprezintă în continuare riscuri pentru dezvoltarea economică din SUA şi au avut deja un impact asupra percepţiei populaţiei şi companiilor americane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici