Bilet UNIC la metrou şi RATB: Cât va costa un titlu de călătorie valabil 60 de minute/ Preţul abonamentului de o zi / Firea: Va fi implementat până la sfârşitul sărbătorilor

Consilierii generali din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti au aprobat, luni, introducerea biletului unic, valabil pentru RATB şi Metrorex, primarul Gabriela Firea afirmând că doreşte ca acesta să fie implementat până la sfârşitul sărbătorilor de iarnă.

9282 afişări
Imaginea articolului Bilet UNIC la metrou şi RATB: Cât va costa un titlu de călătorie valabil 60 de minute/ Preţul abonamentului de o zi / Firea: Va fi implementat până la sfârşitul sărbătorilor

Bilet UNIC la metrou şi RATB: Cât costă şi cât timp este valabil/ Cu cât va fi vândut amonamentul de o zi

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, luni, în cadrul unei şedinţe de îndată, introducerea biletului unic, care va fi folosit atât pentru transport cu metroul, cât şi cu RATB. Decizia a fost luată cu 32 de voturi „pentru” şi şase abţineri.

În cadrul şedinţei de CGMB, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că doreşte ca acest tichet să fie disponibil după sărbătorile de iarnă.

„Am convocat o sedinţă de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru a dezbate şi vota împreună implemetarea proiectului de bilet unic de pe raza Municipiului Bucureşti. Este o primă etapă care va fi lansată pe data de 10 decembrie. Ne întâlnim în regim de urgenţă ca până la începutul sărbătorilor de iarnă să putem implementa acest proiect. Cetăţenii vor putea să călătorească şi cu autobuzul şi cu metroul”, a spus edilul.

Conform sursei citate, prin introducerea acestui tichet, bucureştenii vor avea acces la „transport civilizat, predictibil şi la standarde europene”.

„Vreau să mai adaug un aspect esenţial, şi anume că acum avem un alt primar general, un alt director la RATB, un alt Consiliu General şi un alt ministru al Transporturilor, şi eu cred că noi toţi suntem mult mai serioşi şi determinaţi pentru bucureşteni, şi dacă începem implementarea acestui proiect să nu-l oprim într-o lună pentru că instituţiile implicate îşi dau ţeapă una alteia. Noi suntem garantarea acestui proiect pe vecie, dacă vreţi. S-au mai luat decizii de acest gen şi anii trecuţi, dar s-au abandonat. De asemenea, ne dorim să facem ceea se aşteaptă de mulţi ani, adică o monitorizare corectă a seniorilor care circulă cu RATB, pentru că niciodată nu s-a ştiut o cifră exactă ca să ştim câte călătorii au făcut seniorii”, a adăugat Firea.

Biletul unic 60 minute (valabil pe liniile urbane RATB şi Metrorex) va costa cinci lei, biletul cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. şi Metrorex) va costa 34 de lei, iar abonamentul de o zi (valabil pe liniile urbane RATB şi Metrorex) va avea preţul de 17 lei, potrivit unui ordin al ministrului Transporturilor publicat, luni, pe site-ul instituţiei.

În ceea ce priveşte modul de decontare între cei doi operatori de transport, în cazul biletului unic cu valabilitate de 60 de minute, RATB va reţine 1,30 lei, iar Metrorex 2,50 lei. În ceea ce priveşte biletul cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie, RATB va încasa 13 lei, iar Metrorex 20 de lei, iar pentru abonamentul de o zi, RATB va reţine 8 lei, iar Metrorex – 8 lei.

Decontarea se va face la vânzare, iar valoarea suportului contactless se va încasa de către emitentul cardului comercializat (Metrorex / RATB), potrivit ordinului de ministru.

Valoarea suportului contactless reprezintă diferenţa dintre tariful titlului de călătorie şi suma tarifelor titlurilor de călătorie aferente, decontate de către RATB şi Metrorex.

Titlurile prevăzute mai sus acceptă ultima validare cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite (60 min.) şi permit călătoria până la capătul liniei la RATB sau până la ieşirea din staţia de metrou.

Abonamentul de o zi valabil pe liniile RATB şi Metrorex permite un număr nelimitat de validări, atât la RATB, cât şi la Metrorex, are valabilitate 24 de ore începând cu ora şi minutul la care se face prima validare şi permite călătoria până la capătul liniei la RATB sau până la ieşirea din staţia de metrou.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici