Bilete de avion: România ocupă primul loc în ceea ce priveşte preţul pentru zborurile pe distanţe scurte pentru serviciile low-cost. Taxele de zbor, influenţate de ţara pe care o survolează

România ocupă primul loc în ceea ce priveşte zborurile pe distanţe scurte, cu un cost de 2,79 de euro/100 kilometri pentru serviciile low-cost şi locul cinci la nivel mondial (zboruri interne şi internaţionale), conform studiului Flight Price Index 2017 realizat de portalul kiwi.com.

1193 afișări
Imaginea articolului Bilete de avion: România ocupă primul loc în ceea ce priveşte preţul pentru zborurile pe distanţe scurte pentru serviciile low-cost. Taxele de zbor, influenţate de ţara pe care o survolează

Tarifele de zbor un depind doar de compania aviatică cu care alegem să călătorim, ci şi de ţările pe care le survolează avionul. Studiul Flight Price Index 2017, realizat de portalul kiwi.com, specializat pe conexiuni aeriene multiple, care analizează zborurile interne şi externe din 80 de ţări, plasează România pe prima poziţie în ceea ce priveşte zborurile pe distanţe scurte, cu un cost de 2,79 de euro/100 kilometri pentru serviciile low-cost. Ţara noastră este urmată de Bulgaria – 2,92 euro/100 km şi Malaezia – 3,30 euro/100 km.

În ceea ce priveşte zborurile internaţionale, ţara noastră se situează pe a douăsprezecea poziţie, cu 2,44 euro/100 de kilometri, primul loc fiind ocupat de Suedia (1,2 euro/100 de kilometri).

Per total, ţinând cont atât de zborurile pe distanţe scurte cât şi lungi, România ocupă a cincea poziţie la nivel mondial în ceea ce priveşte indicele preţurilor de zbor, după Malaezia, Bulgaria, India şi Turcia, din cele peste un milion de zboruri analizate în cele 80 de ţări. În 2016, ţara noastră ocupa locul douăzeci şi şapte (6,19 euro/100 km pentru zborurile interne low-cost şi 1,52 euro/100 km pentru zborurile internaţionale low-cost).

Cele mai scumpe zboruri low cost pe distanţe scurte sunt în Quatar (80,42 de euro/100 km) şi în Brazilia pentru zboruri pe distante lungi (26,34 euro/100 km).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici