Bill Gates a făcut cea mai mare donaţie din anul 2000 încoace: acţiuni Microsoft de 4,6 miliarde dolari. Rămâne în continuare în topul celor mai bogate persoane din lume

Bill Gates a donat 64 de milioane de acţiuni din Mircosoft Corp., evaluate la 4,6 miliarde de dolari, adică 5% din averea sa, potrivit Bloomberg.

2099 afișări
Imaginea articolului Bill Gates a făcut cea mai mare donaţie din anul 2000 încoace: acţiuni Microsoft de 4,6 miliarde dolari. Rămâne în continuare în topul celor mai bogate persoane din lume

Bill Gates a făcut cea mai mare donaţie din anul 2000 încoace: acţiuni Microsoft în valoare de 4,6 miliarde dolari. Rămâne în continuare în topul celor mai bogate persoane din lume

Deşi nu este menţionat destinatarul sumei, Gates a acordat majoritatea donaţiilor către Fundaţia Bill & Melinda Gates, pe care cei doi soţi o folosesc pentru acţiuni filantropice.

Aceasta este cea mai mare donaţie de acţiuni Microsoft pe care Gates o realizează din 2000. Miliardarul în vârstă de 61 de ani a mai donat acţiuni Microsoft, în valoare de 16 miliarde de dolari, în 1999, dar şi acţiuni de 5,1 miliarde de dolari, potrivit calculelor Bloomberg.

Bill şi Melinda Gates au donat acţiuni şi bani lichizi în valoare de 35 de miliarde de dolari, începând din 1994, calculând după valoarea acţiunilor în momentul în care au fost donate.

Gates a direcţionat, cel mai probabil, peste 700 de milioane de acţiuni din Microsoft către fundaţie.

Bill Gates rămâne în topul celor mai bogate persoane din lume, chiar şi după donaţie. Indexul Bloomberg al Miliardarilor evaluează averea acestuia la 86,1 miliarde de dolari. Bezos l-a întrecut luna trecută pe Gates în clasamentul celor mai bogate persoane, după preţul acţiunilor în timpul unei şedinţe de tranzacţionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici