Bill Gates: Următorii zece ani vor fi marcaţi de evoluţii tehnologice mai accelerate

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a făcut, în ultimul discurs înainte de renunţarea la atribuţiile tehnice, estimări privind produsele electronice care vor apărea pe piaţă în următorii zece ani, în discursul tradiţional de inaugurare a expoziţiei Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas.

2 afișări
Imaginea articolului Bill Gates: Următorii zece ani vor fi marcaţi de evoluţii tehnologice mai accelerate

Bill Gates: Următorii zece ani, marcaţi de evoluţii tehnologice mai accelerate

Discursul de inaugurare a CES de anul acesta este ultimul pe care Bill Gates, preşedinte al Microsoft, îl susţine înainte de a se retrage, în iulie, din funcţia de director tehnic al Microsoft pentru a se consacra complet fundaţiei sale umanitare.

Gates a anunţat, în 2006, că, în iulie 2008, va renunţa la atribuţiile de ordin tehnic, urmând să păstreze funcţia de preşedinte precum şi un rol de consultant pentru cele mai importante proiecte de dezvoltare ale Microsoft, cel mai mare producător de aplicaţii informatice la nivel mondial.

În faţa profesioniştilor reuniţi la Las Vegas, Gates a estimat că următorii zece ani vor fi marcaţi de evoluţii tehnologice mai accelerate decât cele din ultimul deceniu. El a estimat că, pe viitor, Internetul va fi disponibil peste tot, datele putând fi accesate pe toate tipurile de aparate. În plus, el a prezis o invazie a dispozitivelor video High Definition pe toate tipurile de suprafeţe, inclusiv pe mese sau pereţi, precum şi apariţia de lumi virtuale din ce în ce mai sofisticate.

"Primul deceniu digital a fost un succes enorm. Însă nu a fost decât începutul, nimic nu ne împiedică să mergem mai rapid înainte", a spus el.

Peste un miliard de calculatoare funcţionează actualmente la nivel mondial şi circa 40% din populaţia lumii deţine un telefon mobil, a spus Gates, care a apreciat şi că, pe viitor, aplicaţiile vor fi instalate online. Această afirmaţie pune sub semnul întrebării actuala menire a Microsoft, care se basează pe comercializarea de programe care trebuie instalate de fiecare utilizator în parte.

"Accesul la date din orice punct al lumii va fi un obiectiv îndeplinit, utilizatorii neavând nevoie să îşi amintească pe ce computer le-au stocat", a spus el.

În timp ce tastatura şi mouse-ul au marcat primul deceniu digital, al doilea deceniu va fi marcat de "interfeţele naturale", cum ar fi ecranele tactile şi controlul prin gesturi.

Gates, care s-a născut în octombrie 1955, a inaugurat 11 ediţii ale CES, cel mai mare târg de aparatură electronică la nivel mondial, şi a evocat cu umor viitoarea sa plecare din cadrul Microsoft: "Va fi prima dată de la vârsta de 17 ani când nu voi mai avea un loc de muncă cu normă întreagă la Microsoft. Nu ştiu cum va fi ultima mea zi în cadrul companiei, dar va fi ciudat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici