Birocraţia, fiscalitatea şi lipsa forţei de muncă afectează negativ activitatea IMM-urilor

Majoritatea firmelor mici şi mijlocii consideră că mediul de afaceri din România este favorabil, deşi pe piaţă sunt factori care le afectează negativ activitatea, cei mai importanţi fiind birocraţia, fiscalitatea şi lipsa forţei de muncă, potrivit unui sondaj al Consiliului pentru IMM.

2 afișări
Imaginea articolului Birocraţia, fiscalitatea şi lipsa forţei de muncă afectează negativ activitatea IMM-urilor

Birocraţia, fiscalitatea şi lipsa forţei de muncă afectează negativ activitatea IMM-urilor

Sondajul, realizat în luna aprilie a acestui an în rândul a aproape 1.200 de firme mici şi mijlocii, arată că 42,91% dintre acestea apreciază că situaţia economică este favorabilă afacerilor. Aproximativ 35,1% au răspuns că situaţia economică nu le influenţează activitatea, iar aproape 22% că afectează negativ afacerile.

Sondajul a evidenţiat că firmele mici şi mijlocii şi-au schimbat percepţia în ceea ce priveşte oportunităţile de dezvoltare, în urma aderării la Uniunea Europeană.

Astfel, peste 58% dintre firmele intervievate au apreciat că cea mai importantă oportunitate de afaceri o repezintă penetrarea pe noi pieţe externe, 55,26% obţinerea unui grant şi 47,1% utilizarea de noi tehnologii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici