Bitcoin ar putea ajunge la 74.000 de dolari. Concluzia unui trader, în baza unei formule

  • Creşterea bitcoin, care se apropie în această perioadă de maximul istoric, ar putea deveni exponenţială anul viitor, au declarat doi traderi la CNBC, valoarea estimată pentru criptomonedă fiind 74.000 până la 100.000 de dolari.
2240 afișări
Imaginea articolului Bitcoin ar putea ajunge la 74.000 de dolari. Concluzia unui trader, în baza unei formule

Bitcoin ar putea ajunge la 74.000 de dolari. Concluzia unui trader, în baza unei formule

Bitcoin a depăşit 19.000 de dolari, aproape de maximul record din 2017. Moneda virtuală a crescut cu peste 166% până în prezent.

„Este greu să dai bitcoinului o valoare fundamentală intrinsecă, deoarece există o ofertă finită”, a declarat marţi Todd Gordon, fondatorul TradingAnalysis.com, pentru „Trading Nation” la CNBC.

Doar 21 de milioane de bitcoin vor fi produşi.

Pentru a încerca să vadă unde se poate îndrepta piaţa, Gordon a folosit un concept cunoscut sub numele de teoria Elliott a valului. "Este o modalitate minunată de a preţui cripto, deoarece valul Elliott ia în calcul mentalitatea de turmă şi emoţiile care determină preţul - frica şi lăcomia - şi creează modele recunoscute", a spus el.

„Teoria Elliott se bazează pe ideea că există cinci valuri într-o tendinţă primară, trei creşteri şi două corecţii intermediare”, a spus Gordon.

Primul val important a avut loc în 2014, urmat de un declin în 2015 şi o tendinţă ascendentă pe termen lung până în 2018, a spus Gordon. Al patrulea val a avut loc pe parcursul ultimilor doi ani, şi urmează al cincilea val, a spus traderul.

Primul val a aut o creştere de aproximativ 658%. „Nu-mi vine să cred că voi spune asta la CNBC, dar va ajunge la aproximativ 74.000”, a estimat traderul. „Valul Elliott merge foarte bine cu ... multiplii lui Fibonacci”, a spus Gordon, care a estimat şi o creştere ţintă „dezamăgitoare” de 61%, la „doar” 34.000 de dolari.

Bitcoin a urcat la aproximativ 19.045,17 dolari până marţi după-amiază, potrivit CoinMetrics.

Un alt trader vede creşteri chiar mai mari. „Dacă n-aş deţine niciodată vreunul şi bitcoin va atinge 100.000 de de dolari, probabil aş plânge în fiecare seară pentru tot restul vieţii”, a spus Mark Tepper, preşedinte şi CEO al Strategic Wealth Partners, la aceeaşi emisiune.

Până de curând, Tepper trata bitcoinul ca pe orice altă investiţie speculativă, deţinând o sumă suficient de mică încât să nu-i afecteze portofoliul în cazul în care piaţa ar scădea. „Lucrul care m-a împiedicat întotdeauna să fiu un investitor bitcoin a fost această lipsă de adopţie pe scară largă. Dar ... adoptarea se întâmplă şi există acei utilizatori PayPal şi Square care cumpără mai mulţi bitcoin decât intră pe piaţă zilnic", a spus Tepper.

„Puteţi compara acest lucru cu Tesla”, a spus el. „Tesla a crescut cu peste 500% anul acesta. În opinia mea ... Cred că btcoin ar putea fi Tesla din 2021. Ar putea, în cel mai optimist caz posibil, să ajungă la 100.000 de dolari până la sfârşitul anului viitor”, a concluzionat expertul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici