Bitcoin este în cădere. Aproape 170 de miliarde de dolari au dispărut din piaţa criptomonedelor în ultimele ore

  • Bitcoin şi alte monede digitale sunt în scădere luni ştergând aproximativ 170 de miliarde de dolari de pe întreaga piaţă a criptomonedelor.
  • Bitcoin, cea mai mare criptomonedă, a scăzut cu peste 11% ajungând la 35.828,06 dolari, în jurul orei 12:15. Ora din Singapore, relatează CNBC.
  • Vânzările masive, care pare că sunt cauza scăderii criptomonedelor, vin după un salt uriaş şi pot semnala dorinţa investitorilor de a valorifica preţul ridicat.
33759 afișări
Imaginea articolului Bitcoin este în cădere. Aproape 170 de miliarde de dolari au dispărut din piaţa criptomonedelor în ultimele ore

Bitcoin este în cădere. Aproape 170 de miliarde de dolari au discpărut din piaţa criptomonedelor în ultimele ore

Din piaţa de criptomonedelor s-au şters aproximativ 170 de miliarde de dolari în primele ore ale zilei.

Capitalizarea de piaţă sau valoarea pieţei criptomonedelor a fost de 959,53 miliarde de dolari la ora 12:10. Ora Singapore, în scădere de la 1,1 trilioane de dolari cu o zi mai devreme, potrivit Coinmarketcap.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă, a scăzut cu peste 11% la 35.828,06 dolari. Etherul, al doilea ca mărime, a scăzut cu aproximativ 15%, până la 1.126,72 dolari.

Scăderea vine după o perioadă îndelungată de creştere masivă şi poate semnala faptul că investitorii îşi încaseză profiturile. Bitcoin este în creştere cu peste 340% în ultimele 12 luni, iar săptămâna trecută a atins un maxim istoric la puţin sub 42.000 de dolari.

Gigantul bancar de investiţii JPMorgan a numit o ţintă pe termen lung a preţului Bitcoin la peste 146.000 de dolari, în scenariul în care criptomoneda va creşte în popularitate ca alternativă pentru aur. Posibilitatea de a prelua o parte din ”cota de piaţă” a aurului drept activ de refugiu ar reprezenta un avantaj important pentru Bitcoin pe termen lung. Cu toate acestea, analiştii au susţinut că volatilitatea preţului Bitcoin trebuie să scadă pentru ca instituţiile să plaseze fonduri importante

Dar unii critici ai Bitcoin - precum David Rosenberg, economist şi strateg la Rosenberg Research - au numit bitcoin o bulă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici