Bitcoin îşi extinde pierderile, se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână din martie 2020

  • Bitcoin a scăzut puternic vineri şi se îndrepta către cea mai puternică scădere săptămânală din luna martie 2020, relatează Reuters.
217 afișări
Imaginea articolului Bitcoin îşi extinde pierderile, se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână din martie 2020

Bitcoin îşi extinde pierderile, se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână din martie 2020

Cea mai populară criptomonedă a lumii a scăzut cu mai mult de 5%, până la minimul a aproape trei săptămâni, de 28.800 dolari pe pieţele asiatice, înainte de a se opri la circa 30.000 de dolari. Bitcoin a pierdut 15% până acum săptămâna aceasta, cea mai mare scădere de la prăbuşirea de 33% în martie.

Traderii au declarat că un raport postat pe Twitter de BitMEX Research şi care sugerează că o parte dintr-un bitcoin ar fi putut fi cheltuit de două ori, ar fi afectat încrederea în tehnologia care stă la baza clasei de active.

Bitcoin este acum cu aproximativ 30% sub recordul de 42.000 de dolari pe care l-a atins în urmă cu două săptămâni, pierzând teren pe fondul îngrijorărilor din ce în ce mai mari că devine una dintre numeroasele bule ale pieţei financiare şi că atrage atenţia autorităţilor de reglementare.

În timpul unei audieri a Senatului SUA, marţi, Janet Yellen, alegerea preşedintelui Joe Biden pentru şefia Trezoreriei SUA, şi-a exprimat îngrijorarea că criptomonedele ar putea fi utilizate pentru finanţarea activităţilor ilegale.

Declaraţia a urmat săptămâna trecută unui apel al preşedintelui Băncii Centrale Europene Christine Lagarde pentru reglementarea globală a bitcoin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bitcoin,
evoluţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici