Bitcoin sare de 16.000 de dolari. Compania a înregistrat cu 120% faţă de anul trecut

  • Bitcoin a crecut cu 120% faţă de anul trecut şi a depăşit 16.000 de dolari
  • Paypal anunţase luna trecută că va permite tranzacţiile cu Bitcoin
  • Apreciera criptomonedelor e o consecinţă şi a digitalizării provocate de pandemie
636 afișări
Imaginea articolului Bitcoin sare de 16.000 de dolari. Compania a înregistrat cu 120% faţă de anul trecut

Sursa foto: profimedia

E o perioadă foarte bună pentru cryptomonede în general şi pentru Bitcoin în special. Moneda virtuală a depăşit pragul de 16.000 de dolari pentru prima dată din ianuarie 2018.

E un trend ascendent care a urmat anunţului făcut luna trecută de PayPal, care va permite utilizatorilor să cumpere, să stocheze şi să vândă Bitcoin. Imediat după anunţ, valoarea Bitcoin a depăşit 13.000 de dolari, pe 4 noiembrie moneda trecea de 14.000 de dolari iar o zi mai târziu depăşea şi pragul de 15.000 de dolari.

Valoarea de astăzi înseamnă o creştere de 120% faţă de anul trecut.

De altfel, cele mai importante cryptomonede au marcat un trend ascendent în ultima perioadă, Ethereum şi Tether au înregistrat creşteri.

Miliardarul şi investitorul american Michael Novogratz are o explicaţie pentru asta.

MICHAEL NOVOGRATZ, CEO Galaxy Digital: Un alt lucru pe care l-a făcut pandemia de Covid, a accelerat ideea de digitalizare. Şi se întâmplă într-un ritm rapid. Aşa că vom vedea bănci centrale care emit monede digitale, monede stabile. Tot sistemul de plăţi din sistemul financiar se va schimba şi se va schimba mult mai rapid decât au crezut oamenii. Băncile îşi vor analiza sistemele moştenite şi va fi o adevărată cursă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici