Bitcoin se tranzacţionează la nivelul de dinaintea falimentului FTX

„Iarna cripto” pare pe sfârşite: Bitcoin se tranzacţionează la nivelul de dinaintea falimentului FTX cu toate că guvernele multor ţări au planuri ambiţioase de reglementare a industriei.

443 afișări
Imaginea articolului Bitcoin se tranzacţionează la nivelul de dinaintea falimentului FTX

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Criptomonedele au atins vineri maximele acestui an pe măsură ce investitorii au început să îşi recapete optimismul în activele digitale spărgând astfel o lungă perioadă de neîncredere, scrie Reuters, citat de ZF.

„Mediul de reglementare se schimbă”, a declarat Matthew Dibb, director de investiţii la Astronaut Capital. „După ce am văzut în ultimele 24 de ore lucrurile ar putea să fie şi mai bune”.

FTX a făcut implozie atunci când nu a reuşit să mai onoreze o serie de retrageri ale clienţilor, expunându-i pe aceştia la pierderi, crescând interesul autorităţilor de reglementare pentru această industrie.

Un oficial de top SEC a declarat luna trecută că industria are „un etos construit în jurul necomplicanţei”.

Totodată, Coinbase şi liderul de piaţă Binance se confruntă cu procese, multe dintre ele intentate de autorităţile de reglementare. Luna trecută un oficial de top din cadrul SEC a declarat că industria şi-a construit în jurul ei „un spirit de nerespectare a legii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici