Bitdefender, companie tech din România, se pregăteşte de listarea la bursa din SUA

Bitdefender, care în 20 de ani a ajuns una dintre cele mai mari firme locale de soft şi un jucător cheie pe piaţa globală de soluţii de securitate cibernetică, a angajat băncile de investiţii JP. Morgan şi Morgan Stanley pentru a gestiona listarea la bursă.

1286 afișări
Imaginea articolului Bitdefender, companie tech din România, se pregăteşte de listarea la bursa din SUA

Bitdefender, companie tech din România, se pregăteşte de listarea la bursa din SUA

Bitdefender a angajat JP Morgan şi Morgan Stanley pentru listarea în SUA, la o evaluare de aproape 2 miliarde de dolari, au declarat pentru ZF sub protecţia anonimatului surse din industrie, familiare cu planurile companiei.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze informaţiile. „Conform politicii corporative a companiei, nu comentăm speculaţiile de pe piaţă. Obiectivul nostru principal este să continuăm să oferim valoare adăugată milioanelor de clienţi Bitdefender – familii, companii şi instituţii publice din întreaga lume – prin eliminarea ameninţărilor cibernetice, protejarea confidenţialităţii şi a datelor şi asigurarea rezilienţei cibernetice”, au spus pentru ZF reprezentanţii BitDefender.

Listarea la bursă este un subiect despre care fondatorii companiei au vorbit frecvent, în ultimul deceniu Florin Talpeş menţionând frecvent faptul că acesta reprezintă un obiectiv important pentru compania de soft, doar că a fost amânat de fiecare dată în aşteptarea unui moment mai bun.

„În curând vom fi pregătiţi din punctul de vedere al infrastructurii să ieşim pe o bursă, pentru că înainte de asta trebuie să ai un număr de ani auditaţi. O bursă românească ne interesează foarte mult pentru că e normal, pentru că Bitdefender e un brand pornit din România şi este în bună măsură un succes al românilor“, spunea în 2010 Florin Talpeş. „Listarea la bursă este un target, dar nu am început încă niciun demers în acest sens. O eventuală listare se poate întâmpla în următorii 2-3 ani”, a spus Talpeş un an mai târziu, la evenimentul ZF Digital 11.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici