Blaga: Ministerul Finanţelor discută cu FMI patru variante de creştere a veniturilor

Ministerul Finanţelor discută cu Fondul Monetar Internaţional patru variante de creştere a veniturilor şi reducere a cheltuielilor, dar forma finală de aplicare va fi stabilită la finalul negocierilor cu FMI, potrivit ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

29 afișări
Imaginea articolului Blaga: Ministerul Finanţelor discută cu FMI patru variante de creştere a veniturilor

Blaga: Ministerul Finanţelor discută cu FMI patru variante de creştere a veniturilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat de către jurnalişti dacă Guvernul discută cu FMI despre majorarea taxelor, ministrul a răspuns că din discuţii a dedus că există patru variante analizate la nivelul Ministerului Finanţelor.

"Discutaţi dumneavoastră (presa-n.r.) despre majorarea taxelor. Sun convins că sunt astfel de discuţii probabil şi la Ministerul de Finaţe, sunt patru variante după câte îmi dau seama de discuţii, dar altceva nimic", a spus Blaga, precizând că membrii Cabinetului s-au văzut în fiecare zi, pe rând, cu experţii FMI.

El a arătat totodată că la nivel guvernamental nu s-a discutat nimic până în prezent despre o eventuală remaniere, deoarece "nici nu este necesar să se discute", primul-ministru având posibilitatea "oricând doreşte" să propună preşedintelui remanierea unui membru al Guvernului.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, i-a informat pe membrii Guvernului, în şedinţa de miercuri, că FMI a cerut reducerea cheltuielilor şi majorarea veniturilor inclusiv prin creşterea taxelor şi că deficitul bugetar din 2010 va depăşi 5,9% din PIB, Fondul putând accepta un deficit de 6,3-6,4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici