Blaga: Va fi nevoie, la un moment dat, de un nou acord cu FMI, cu sau fără împrumut

Ministrul Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga a declarat luni că, în opinia lui, România va avea nevoie, în viitor, de un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), cu sau fără clauze de împrumut, nuanţându-şi declaraţia anterioare privitoare la acest subiect.

14 afișări
Imaginea articolului Blaga: Va fi nevoie, la un moment dat, de un nou acord cu FMI, cu sau fără împrumut

Blaga: Va fi nevoie, la un moment dat, de un nou acord cu FMI, cu sau fără împrumut (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Vasile Blaga a precizat, într-o conferinţă de presă de luni, că "o umbrelă" a FMI ar acorda României o marjă mare în ceea ce priveşte "valoarea la care împrumuţi banii", necesari investiţiilor, de exemplu.

"Cu o dobândă mergi pe piaţa externă dacă ai împrumut de la FMI, cu alta încerci să obţii bani şi nu obţii, ca Spania sau Portugalia, de exemplu, chiar cu dobânzi foarte mari", a explicat Blaga.

Ministrul a precizat că este totuşi prematură o astfel de discuţie.

Referitor la o posibilă remaniere, Blaga a spus că în România, care este un stat democratic, singura persoană care poate să remanieze este primul ministru.

Ministrul Vasile Blaga, a susţinut, într-o emisiune difuzată duminică de Pro TV, că România are nevoie de un nou împrumut de la FMI.

Reprezentanţii guvernului susţin însă că o asemenea variantă nu este luată în discuţie, pentru moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici