Blue Air a anuntat procedura de concordat. Statul ar putea naţionaliza, parţial, operatorul low cost

  • Criza COVID-19 i-a produs companiei Blue Air pierderi de 100 milioane de euro
  • Blue Air necesită restructurarea şi rescadenţarea unei datorii de 160 de milioane de euro
  • Compania aeriană ar avea nevoie de un an şi jumătate pentru a se redresa
  • Ministrul Transporturilor, Lucian Bode susţine că este luat în calcul un ajutor de stat pentru a salva compania
1892 afișări
Imaginea articolului Blue Air a anuntat procedura de concordat. Statul ar putea naţionaliza, parţial, operatorul low cost

Blue Air a anuntat procedura de concordat. Statul ar putea naţionaliza, parţial, operatorul low cost

Compania aeriană Blue Air şi-a anunţat intrarea în procedura de concordat după patru luni în care zborurile au fost suspendate. Această procedură este una premergătoare dar în acelaşi timp de evitare a insolvenţei.

Criza COVID-19 i-a produs companiei pierderi în valoare de 100 de milioane de euro a încasărilor faţă de nivelul estimat în lunile martie-iunie. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode susţine că este luat în calcul un ajutor de stat care să salveze compania. Acest lucru înseamnă că statul ar putea naţionaliza, parţial, operatorul low cost Blue Air. 

“Confirm încă o data disponibilitatea Blue Air de a discuta cu statul român toate opţunile pentru asigurarea continuităţii activităţii Blue Air. Până acum însă nu am avut nicio discuţie la nivel tehnic referitoare la o potenţială intrare în acţionariat”, a raspuns Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Blue Air şi-a reluat zborurile regulate către cele 29 de destinaţii, însă vrea să revină la cel puţin 47 de destinaţii după ce se va ridica starea de alertă. Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească, după numărul de pasageri transportaţi şi are o echipă formată din peste 1.000 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici