Blue Air a semnat cu alt operator un acord prin care clienţii firmei pot călători în afara Europei

Pasagerii operatorului low-cost Blue Air vor putea cumpăra bilete către destinaţii din afara Europei, în urma unui parteneriat încheiat cu compania aeriană Blue Panorama, din Italia.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului Blue Air a semnat cu alt operator un acord prin care clienţii firmei pot călători în afara Europei

Blue Air a semnat cu alt operator un acord prin care clienţii firmei pot călători în afara Europei

"Este un parteneriat de tip code-share. Pasagerii noştri vor putea cumpăra bilete către mai multe destinaţii din afara Europei, aeronavele noastre îi vor transporta până în Italia, iar de acolo vor fi preluaţi de Blue Panorama", a declarat vineri, agenţiei MEDIAFAX, directorul de PR al Blue Air, Florentina Ivan.

Printr-un acord code-share, fiecare dintre companiile semnatare beneficiază de un anumit număr de locuri la cursele celuilalt operator.

Blue Air va susţine marţi o conferinţă de presă pe tema încheierii parteneriatului.

Compania, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, a avut anul trecut afaceri de circa 140 milioane euro, sub estimări, dar în creştere cu 12% faţă de valoarea din 2008, pe fondul lansării de zboruri noi, al creşterii numărului de aeronave şi al încheierii unor parteneriate.

Numărul pasagerilor transportaţi de companie a crescut cu 50% anul trecut, la 1,7 milioane de persoane, faţă de nivelul din 2008, de 1,1 milioane.

Pentru 2010, Blue Air îşi propune să crească cifra de afaceri la 200-220 milioane euro şi să aibă 2,2 milioane pasageri, în urcare cu 30%.

Compania operează peste 50 de rute europene, în 14 ţări, având o flotă de 11 aeronave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici