Blue Air şi-a extins flota cu o aeronavă de tip Boeing 737, la nouă unităţi

Blue Air şi-a extins flota cu o aeronavă de tip Boeing 737 seria 500, cu o capacitate de 126 de locuri, ajungând la nouă aeronave disponibile pentru cursele operate, a anunţat, vineri, compania aeriană low-cost.

34 afișări
Imaginea articolului Blue Air şi-a extins flota cu o aeronavă de tip Boeing 737, la nouă unităţi

Blue Air şi-a extins flota cu o aeronavă de tip Boeing 737, la nouă unităţi

"Odată cu venirea noii aeronave vom putea mări frecvenţele destinaţiilor actuale şi introducerea de noi curse din orarul de iarna 2009-2010. Mai mult decât atât, ne va permite continuarea dezvoltării conceptului de smart flying. Numai în această vară compania noastră a inaugurat 19 noi rute", a declarat, într-un comunicat, directorul general al Blue Air, Adrian Ionaşcu.

Operatorul a semnat anul trecut un contract de achziţionare pentru cinci avioane Boeing 737 Next Generation, trei fiind seria 900 ER, iar două seria 800, care urmează să fie livrate în următorii 3-4 ani.

Compania negociază cu compania Boeing pentru achiziţionarea a încă zece aeronave Boeing 737 Next Generation la care se adaugă cinci opţiuni suplimentare, investiţia ridicându-se la peste un miliard de dolari, la valoarea de catalog.

Astfel, în cazul unei noi comenzi ulterioare, Blue Air va avea prioritate privind perioada de livrare, pentru comanda suplimentară de cinci aeronave.

Anul trecut, compania a înregistrat peste 1,1 milioane de pasageri, în creştere cu circa 23% faţă de 2007. Pentru acest an, Blue Air estimează 1,7 milioane de pasageri care vor utiliza cursele companiei.

Operatorul vizează pentru 2009 o cifră de afaceri de 170 milioane de euro, cu 36% peste nivelul de anul trecut, când a obţinut afaceri de 124,13 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici