BM a aprobat un împrumut de un miliard de euro pentru Ungaria

Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale (BM) a aprobat un împrumut de un miliard de euro pentru Ungaria, parte a unui pachet de finanţare internaţională de 20 de miliarde euro, semnat în octombrie 2008, la care mai participă Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană.

20 afișări
Imaginea articolului BM a aprobat un împrumut de un miliard de euro pentru Ungaria

BM a aprobat un împrumut de un miliard de euro pentru Ungaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Împrumutul, scadent în opt ani şi jumătate, vizează susţinerea reformelor bugetare, programul de stabilitate financiară şi reformele din sistemul de pensii, se arată într-un comunicat al BM. Fondurile asigurate de bancă vor ajuta, de asemenea, şi sistemul de sănătate din Ungaria.

FMI a alocat Ungariei o primă tranşă, de 4,9 miliarde de euro, în primele zece zile de la semnarea acordului. În martie şi iunie 2009, au urmat alte două tranşe.

Uniunea Europeană a vărsat deja, în trei tranşe, 5,5 miliarde de euro. Fondurile totale cu care Uniunea s-a angajat să ajute statul est-european sunt de 6,5 miliarde de euro.

Guvernul de la Budapesta estimează că economia va scădea cu 6,7% în acest an, condiţie în care autorităţile vor încerca implementarea unor măsuri de austeritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici