BM: Economia mondială va avansa cu 2,9%-3,3% în 2010

Economia globală va înregistra în acest an o creştere de 2,9%-3,3%, în ţările în curs de dezvoltare ritmul urmând să fie de două ori mai ridicat decât în economiile mature, potrivit estimărilor semestriale publicate miercuri de Banca Mondială (BM).

41 afișări
Imaginea articolului BM: Economia mondială va avansa cu 2,9%-3,3% în 2010

BM: Economia mondială va avansa cu 2,9%-3,3% în 2010 (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Banca a avertizat totodată că "nervozitatea din pieţele financiare legată de situaţia bugetară a mai multor state europene dezvoltate reprezintă o nouă provocare pentru economia mondială.

Pentru ţările în curs de dezvoltare, BM anticipează o creştere de 5,7%-6,2%, iar pentru economiile mature un avans de 2,1%-2,3%.

Instituţia a luat în considerare şi un scenariu de risc, în care unul sau mai multe state vor intra în incapacitate de plată din cauza datoriilor, ceea ce ar provoca o nouă criză de încredere la nivel mondial.

În acest caz, considerat puţin probabil, ţările dezvoltate ar reintra în recesiune în 2011, iar ritmul de creştere al economiilor emergente ar încetini semnificativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici