BMW a avut anul trecut vânzări record, în creştere cu 14,2%, la 1,67 milioane de automobile

BMW a înregistrat anul trecut vânzări record, de 1,67 milioane de automobile, în urcare cu 14,2% faţă de 2010, şi anticipează că va rămâne în acest an lider global pe segmentul maşinilor premium, datorită cererii solide din China şi SUA.

135 afișări
Imaginea articolului BMW a avut anul trecut vânzări record, în creştere cu 14,2%, la 1,67 milioane de automobile

BMW a avut anul trecut vânzări record, în creştere cu 14,2%, la 1,67 milioane de automobile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cifrele companiei includ mărcile BMW, MINI şi Rolls-Royce.

Piaţa automobilelor premium şi de lux trece printr-o perioadă de boom, neafectată de incertiudinile financiare şi economice care trage în jos toate pieţele importante.

Vânzările Rolls-Royce au crescut anul trecut cu 31%, la 3.538 de unităţi, cel mai ridicat nivel din istoria de 107 ani a mărcii.

Directorul financiar al BMW, Friedrich Eichiner, a declarat săptămâna trecută că anticipează creşterea pieţei automobilelor premium cu 8% în acest an, faţă de un avans de numai 4% pentru industria auto în ansamblu.

Volkswagen a anunţat săptămâna trecută că vânzările Bentley au crescut anul trecut cu 37%, la 7.003 unităţi.

BMW a reuşit anul trecut să urce pe primul loc pe piaţa automobilelor premium din SUA, depăşind Lexusul celor de la Toyota şi Mercedes-Benz, Daimler.

Constructorii americani se pregătesc să combată dominaţia mărcilor europene şi asiatice pe segmentul premium. General Motors pariază pe Cadillac ATS, model care va fi lansat luni la deschiderea Salonului Auto de la Detroit şi are ca obiectiv detronarea BMW Seria 3.

Seria 3 acoperă o treime din vânzările BMW, iar compania va prezenta luna viitoare o nouă variantă a modelului, menită să se bată cu rivalele de la Mercedes-Benz şi Audi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici