BMW are probleme cu furnizarea la timp a pieselor de schimb. Care este motivul

BMW, cel mai mare producător de maşini de lux la nivel mondial, are probleme să livreze la timp pieţele de schimb din cauza unui nou sistem de distribuţie, obligând clienţii din întreaga lume să aştepte pentru reparaţii, transmite Bloomberg.

567 afișări
Imaginea articolului BMW are probleme cu furnizarea la timp a pieselor de schimb. Care este motivul

BMW are probleme cu furnizarea la timp a pieselor de schimb. Care este motivul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 10% din piesele necesare nu sunt disponibile imediat într-un depozit central din Dingolfing, Germania, din cauza acestor schimbări. BMW a introdus schimburi de lucru suplimentare pentru a scurta aşteptarea şi vrea ca noul sistem să funcţioneze corespunzător de la începutul lunii septembrie.

Întârzierile, care au apărut acum mai mult de două luni, odată cu adoptarea noului sistem de logistică, s-au propagat în toată lumea întrucât comenzile pentru cele 40 de centre de distribuţie de componente ale BMW se fac la unitatea din Dingolfing.

Acest centru aprovizionează direct şi circa 300 de service-uri din Germania.

"Suntem nevoiţi să dezamăgim circa 180 de clienţi pe lună. Asta înseamnă 20% dintre clienţii cu maşini care au nevoie de reparaţii majore. Este imposibil să mulţumeşti un client care nu îşi poate folosi maşina", a declarat Burkhard Weller, proprietarul Weller Gruppe din Osnabrueck, unul din cei mai mari dealeri BMW din Germania.

Situaţia este sensibilă pentru BMW mai ales că are clienţi şi o reputaţie premium.

"Problema cu piesele de schimb ar putea să afecteze imaginea BMW. Nu îmi aduc aminte de un caz comparabil, ca o problemă ca aceasta să dureze de luni de zile", a spus Stefan Bratzel, director la Centrul de Management Auto al Universităţii pentru Ştiinţe Aplicate din Bergich Gladbach din Germania.

Activităţile post-vânzare sunt importante pentru producătorii auto deoarece contribuie substanţial la profitabilitate şi legătura clienţilor cu brandul, având o influenţă asupra satisfacţiei clienţilor, potrivit Institutului pentru Industria Auto din Germania, aflat în proprietatea statului.

Proiectul de logistică, numit ATLAS, a început în Dingolfing în 2009, în colaborare cu IBM şi SAP, şi ar fi urmat să fie finalizat în trei ani. Între timp IBM s-a retras din acest proiect.

Întârzierile din SUA au loc mai ales în cazul comenzilor speciale, a spus un purtător de cuvânt al BMW în această ţară. În China, unii dealeri se confruntă cu probleme similare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici