BMW promovează maşini electrice în SUA, oferind clienţilor o maşină de drum lung pentru vacanţe

BMW oferă, în SUA, clienţilor care cumpără modelul electric i3 opţiunea de a utiliza în timpul vacanţelor sau călătoriilor cu familia un automobil SUV de rezervă, pentru a combate "teama de drum lung", principala problemă de marketing a maşinilor cu baterii.

294 afișări
Imaginea articolului BMW promovează maşini electrice în SUA, oferind clienţilor o maşină de drum lung pentru vacanţe

BMW promovează maşini electrice în SUA, oferind clienţilor o maşină de drum lung pentru vacanţe (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Astfel, clienţii primului model electric al BMW pot închiria timp de câteva săptămâni pe an, la preţuri preferenţiale, un automobil X5, transmite Bloomberg.

Compania nu a anunţat încă preţul la care va fi disponibilă opţiunea, menită să ajute clienţii să depăşească principalul motiv de îngrijorare legat de automobile electrice: autonomia redusă.

Printre măsurile luate de BMW pentru a risipi teama de drum lung a clienţilor se numără oferirea unui motor opţional pe bază de combustie care poate genera electricitate din mers, asistenţă rutieră pentru clienţii care rămân cu bateria goală la margine de drum, precum şi un sistem de navigaţie care poate ghida conducătorul auto până la cea mai apropiată staţie de reîncărcare cu electricitate.

Totodată, pentru a promova automobilele electrice, compania asigură cursuri speciale de training pentru dealeri şi a introdus o echipă de test drive care poate vizita clienţii.

Proiectul i3, primul automobil cu propulsie exclusiv electrică produs de BMW, a necesitat investiţii de peste 2 miliarde euro, potrivit analiştilor. Autoturismul este echipat cu o baterie de 230 de kilograme (20% din masa totală a maşinii), care alimentează un motor electric de 170 cai putere. Propulsorul nu scoate aproape niciun sunet, iar maşina poate accelera de la 0 la 100 kilometri pe oră în 7,2 secunde, mai repede decât versiunea de bază Seria 3 (10,7 secunde).

Viteza maximă este limitată la 150 km/h, plafon care poate fi redus la 120 km/h pentru extinderea autonomiei maxime cu 30%, la 200 kilometri.

Succesul modelului este important pentru BMW mai ales din perspectiva imaginii companiei, care a reuşit să aducă pe piaţă o maşină cu baterii înaintea principalilor rivali Audi şi Mercedes-Benz. Audi a planificat pentru anul viitor lansarea unui hibrid care poate fi alimentat de la priză, iar Mercedes-Benz pregăteşte un automobil electric pentru 2014.

Modelul i3 este o compactă de patru locuri construită din materiale uşoare, cu caroseria din plastic. Pentru anul viitor, BMW dezvoltă modelul hibrid de lux i8, care apare în cel mai recent film din seria "Misiune: Imposibilă". BMW a înregistrat deja nouă mărci care se încadrează în noua serie, de la "i1" la "i9", potrivit directorului de vânzări al companiei, Ian Robertson.

Automobilul i3 va fi lansat în această toamnă, urmând să coste de la 41.350 dolari în SUA, respectiv sub 35.000 euro în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici