BNR a împrumutat băncile cu 9,24 miliarde lei

Banca Naţională a României (BNR) a injectat luni 9,24 miliarde lei în piaţa interbancară, la o dobândă de 7,5%, egală cu rata dobânzii de politică monetară, în contextul în care în aceeaşi zi a ajuns la scadenţă un împrumut de 6,066 miliarde lei acordat la 25 ianuarie.

24 afișări
Imaginea articolului BNR a împrumutat băncile cu 9,24 miliarde lei

BNR a împrumutat luni băncile cu 9,24 miliarde lei, pentru o săptămână (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

La licitaţie au participat 16 bănci, iar banii trebuie rambursaţi peste o săptămână, pe 8 februarie.

În cadrul operaţiunilor repo, BNR oferă lichiditate băncilor comerciale şi preia în schimb titluri de stat.

Dobânzile practicate luni dimineaţă de băncile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au fost de 8,25% - 8,75%, uşor peste randamentele de vineri, de 7,98% - 8,48%. Ulterior, după ora 11:30, când BNR a anunţat că va realiza o licitaţie repo, prin care injectează lichiditate în piaţă, dobânzile au scăzut la 7,25% - 7,75%.

Randamentele afişate pentru depozitele cu scadenţă la o săptămână au scăzut uşor, la 7,66% - 8,16%, după ce vineri au fost de 7,91% - 8,41%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici